نسل سوم خشک کن هوای کمپرسور (هوشمند)

مولتی درایر های ما جاذب هر نوع آلودگی و آلاینده ای میباشد . هوشمندانه انتخاب کنید . . .

نسل سوم خشک کن هوای کمپرسور (هوشمند)

مولتی درایر های ما جاذب هر نوع آلودگی و آلاینده ای میباشد . هوشمندانه انتخاب کنید . . .

بایگانی

۱ مطلب در بهمن ۱۳۹۵ ثبت شده است

راهنمای انتخاب ایر درایر (جذبی یا تبریدی؟)

راهنمای انتخاب ایر درایر

در ادامه شرح مختصری از انواع ایر درایر ها یا همان خشک کن هوای فشرده به شما ارائه میشود و در ادامه به بررسی دقیق تر مدلهای موجود با مدل ابداعی این شرکت با عنوان نسل سوم ایر درایر های هوشمند ، میپردازیم .
در حال حاضر ۲ مدل کلی از ایر درایر در ایران و بازار جهانی تولید و به فروش میرسد که در اینجا به عنوان نکات کلیدی و بازگو نشده در راهنمای انتخاب ایر درایر توضیح داده شده است .
۱- ایر درایر های جذبی
۲- ایر درایر های تبریدی
قبل ارائه توضیح برای موارد فوق ، لازم به ذکر است که این دستگاه ها فقط قابلیت جذب رطوبت را دارا میباشد و به هیچ عنوان برای جذب سایر آلاینده ها مانند روغن و گرد و غبار که اصلی ترین عامل ایجاد خرابی و اشکال در تجهیزات نهایی میباشد ، ضمانتی به شما ارائه نمیگردد .
به همین منظور ، پس از ارائه توضیح در مورد دستگاه های موجود ، از ما دعوت میکنیم شرح مختصری از عملکرد نسل سوم ایر درایر هوشمند را مطالعه فرمایید .
— ایر درایر جذبی یا رطوبت گیر شیمیایی :
در حال حاضر از این نوع دستگاه برای تجهیزات با حساسیت فوق العاده استفاده میشود . میزان جذب رطوبت در این ایر درایر به مراتب بیشتر از نوع دوم یا خشک کن تبریدی است . ولی برعکس تصور عموم ، هزینه های جاری آن بسیار بیشتر است .
در این سیستم از دو مخزن با سیکل گردشی استفاده شده است .
در قسمت ورودی هوای فشرده از شیر تنظیم استفاده شده است . هوای کمپرسور پس از ورود به مخزن A و عبور مواد جاذب شیمیایی ، مقداری از رطوبت خود را از دست میدهد و سپس به مخزن B وارد میشود . اکنون مخزن A از طریق شیر ۲A به صورت کامل تخلیه میگردد . بنابراین تا اینجا هزینه تولید هوای فشرده توسط کمپرسور از سیکل خشک سازی خارج میگردد . همچنین به دلیل تخلخل مواد شیمیایی جاذب ، سیستم با حدود ۲۰% افت فشار مواجه میشود که این دو مورد با افزایش هزینه سوخت یا برق باید جبران شود .
البته صنایعی که با نسل سوم آشنایی ندارند ، به دلیل کیفیت بالاتر هوای خروجی نسبت به درایر تبریدی ، مجبور به استفاده از این دستگاه و پرداخت هزینه بیشتر هستند .
برخی از مزایا و معایب درایر جذبی شیمیایی در غیاب ایر درایر نسل سوم :
۱- حدود ۲۰% افت فشار در هوای فشرده
۲- هزینه های جایگزینی مواد جاذب شیمیایی در دوره های ۶ ماهه و یکساله به دلیل اشباه شدن
۳- مزیت جذب رطوبت بیشتر فقط نسبت به ایر درایر تبریدی
۴- قیمت بالا در غیاب ایر درایر نسل سوم
۵- هزینه های جانبی و هزینه های مصرفی بالا
۶- فقط جاذب رطوبت بوده و حتی برای تخلیه رطوبت جذب شده نیاز به تجهیزات جانبی دارد . (نیاز به تله آبگیر)
۷- *** بیشتر در هوای سرد بهره وری مفید دارد .
و . . .
— ایر درایر تبریدی یا رطوبت گیر یخچالی :
جزء اصلی این مدل از ایر درایرها ، موتور یخچال تعبیه شده در آنها میباشد . به همین دلیل به آن ایر درایر یخچالی هم گفته میشود .
ایر درایر تبریدی یا جذبی یا شیمیایی یا یخچالی

همان طور که اطلاع دارید رطوبت در دمای منفی ۳ درجه سانتیگراد به نقطه شبنم رسیده و از حالت بخار به مایع تغییر ماهیت میدهد . 

این تعریفی است که برای این مدل از ایر درایر ها بیان میشود . ولی حقیقت این است که این تعریف دقیقی نیست . با کمی تحقیق و پرسوجو از مصرف کنندگان و خریداران به این نتیجه میرسید که این دستگاه ، دما را فقط به ۱۰ درجه سانتیگراد کمتر از هوای محیط میرساند . یعنی دمای هوای ۴۰ درجه به تنها ۳۰ درجه خواهد رسید .
دقیقاً مانند یخچال فریزر خانگی ! که بهره وری و عمر مفید آن در اقلیم ایران متفاوت است .
نکته مهم تخلیه رطوبت تبدیل شده است که در دستگاه های جدید و به روز شده ، این امکان در خود دستگاه وجود دارد ولی با این حال مقداری از آب به سیستم مصرفی وارد میشود . در هنگام خرید فقط قیمت دستگاه ارائه میشود ولی در هنگام نصب آپشن هایی مانند تله آبگیر به هزینه ها افزوده خواهد شد . ضمن اینکه برخی از فروشندگان عدد ۱۰۰% جذب یا ۹۰% جذب رطوبت را عنوان میکنند ! که به هیچ عنوان صحیح نمیباشد .
در بهترین حالت ۸۵% تا حداکثر ۹۰% رطوبت جذب میشود که اقلیم های مختلف در این عدد و کاهش آن تاثیر دارد . همچنین ۸۵ یا ۹۰% جذب انجام میشود ولی میزان کمتری از سیکل هوای فشرده خارج میگردد .
همچنین در این سیستم بخار و قطرات روغن و همچنین سایر آلاینده ها و ریزگردها به هیچ عنوان جذب نمیشود و باید از میکروفیلتر در مسیر استفاده گردد . حتی در این حالت بیش از ۸۰ درصد آلاینده ها و غبار موجود در هوا که کمتر از ۲ میکرون میباشند ، امکان ورود به سیستم را دارند و در تجهیزات نهایی با روغن مخلوط شده و امکان خرابی آنها را تا ۶۰% افزایش میدهد .
هزینه های جانبی نگهداری و تعمیرات نیز باید اضافه شود تا رقم دقیقی از بهره وری و صرفه اقتصادی حاصل شود .
به دلیل مشخص بودن پروسه رطوبت گیری ، تفاوت چندانی در ارتقاء کیفیت وجود ندارد ، ضمن اینکه برخی از اجزاء مهم وارداتی هستند .
نکته نهایی در تعیین سایز و میزان تولید اولیه هوای فشرده است . ایر درایر تبریدی و بهره وری آن شدیداً وابسته به محاسبه صحیح اولیه میباشد . لذا در صورتی که محاسبه درست انجام شود ، بهره وری در حد توضیحات ارائه شده خواهد بود . در مقابل اگر تصمیم به ارتقاء میزان تولید هوای فشرده یا کاهش فشار داشته باشید ، حتماً باید ایر درایر جدید متناسب با فشار کاری و دبی خروجی جدید سفارش دهید !
نکات فوق و توضیحات کامل تر را از خریداران سابق و متناسب با رشته فعالیت تولیدی خود بخواهید !
برخی از مزایا و معایب ایردرایر های تبریدی یا یخچالی :
۱- جذب پایین رطوبت نسبت به مدل جذبی
۲- هزینه های بالای لوازم جانبی و الزام مصرف آنها مانند تله آبگیر
۳- استفاده از گاز سمی فریون یا گاز های مشابه در سیکل خنک کاری و نیاز به شارژ دوره ای آن
۴- نداشتن بهره وری در مناطق سردسیر و مرتفع مانند استانهای چهارمحال و بختیاری ، کردستان ، لرستان ، اصفهان ، کرمانشاه ، ایلام و . . .
۵- هزینه های راه اندازی بالا و هزینه های نگهداری و تعمیرات مستمر
۶- عدم جذب بخار روغن و سایر آلاینده ها که برای جبران فقط قسمتی از آن باید هزینه های میکروفیلتر ها افزوده شود .
۷- با تعویض کمپرسور و تغییر مشخصات تولید هوای فشرده ، قطعا باید ایر درایر جدید خریداری کنید .

راهنمای انتخاب ایر درایر (جذبی یا تبریدی؟)

منبع : سایت جامع ایر درایر ایران (نسل سوم)

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ بهمن ۹۵ ، ۱۷:۱۰
ایر درایر